torsdag 2 juni 2011

Min Bästa Vän

Min bästa vän, Bessy. Du berikar mitt liv. Med liv och lust har du hoppat och bokstavligt sprungit i raketfart in i mitt hjärta. Att springa är det bästa du vet. Men även att sova. Jag låter dig springa och uppmuntarar dig, du blir ännu gladare när du förstår att jag förstår dig.

Dina kloka ögon som ger mig så mycket värme och känsla tillbaka. Din mjuka nos som brukar snusa mig bakom örat. Din alltid så glansiga svartbruna päls som är så silkeslen - trots att du rullar dig i skiten ibland är du alltid lika ren och doftar så gott. Särkilt ett ställe i nacken, där luktar du extra gott. Jag skrattar högt varje dag åt dina försök att lura mig, kanske har jag en godis i fickan? Du passar på mig för du vet att jag kanske tar av mig jackan snart och då kan du smita fram, när jag inte ser, och vittja fickorna.

Jag kommer ihåg när du skulle simma första gången, du vevade med framtassarna ovanför vattenytan så du nästan sjönk som en sten, tills du kom på tekniken - nu simmar du smidigt och snabbt och älskar att få apportera i vattnet. Att jaga är bara roligt ibland. Om du ser en hare kan det vara värt att springa efter en stund men sen struntar du i det, katterna här hemma är roligare att jaga och leka med för de kan man ju busa och gosa med efteråt. Ibland när jag pratar med dig så lägger du huvudet på sned och lyssnar noga. Jag önskar att du kunde svara, för jag vet att det skulle ett klokt svar.

Nu finns du inte mer. En bil tog ditt liv, igår, på min självaste födelsedag. Jag hoppas och tror att du i dödsögonblicket gjorde vad du tyckte var roligast, att springa det fortaste du kunde. Förmodligen hade du sett en hare eller en katt på andra sidan vägen och sprang ut - framför en bil. Föraren smet men en annan snäll människa hjälpte mig att ta hand om dig. Den sista stunden fick vi i alla fall själva, du och jag, Bessy - min Bästa Vän - vila i frid. Jag hoppas och känner att du fortfarande är med mig, trots att mitt hjärta har brustit ut i obeskrivlig sorg så har du en för alltid, permanent plats i mitt hjärta.

8 kommentarer:

 1. Ingen kommentar är tillräcklig ! Känner så oerhört med dig ! Kram

  SvaraRadera
 2. Fruktansvärt tragiskt. Att mista sin bästa vän är bland det värsta som finns. Kram

  SvaraRadera
 3. Stackars dig Åsa, så fruktansvärt, mina tankar är hos dig, många kramar Inger

  SvaraRadera
 4. Alfons & Jag saknar dig massor Bessy! Hoppas det finns många i himmelen som du kan jaga :) <3

  SvaraRadera
 5. En stor varm kram till Dig Åsa.

  SvaraRadera
 6. Så vackert skrivet och så fruktansvärt. Tungt att behöva mista sina älskade djur på det sättet, så grymt. Tänker på dig
  KRAM

  SvaraRadera
 7. Förstår du känner stor saknad, och på ett så tragiskt sätt. Kram

  SvaraRadera
 8. Skickar en tanke till dig. Jag förstår hur du känner men det är inte tillräckligt. Du har skrivit så vackert om Bessy. Många kramar och tankar till dig/ Mican

  SvaraRadera

Bloggintresserade